top of page
Zoeken
  • joelleflow

Het eindejaar is écht niet het moment om na te denken over mijn job!Loopbaanbegeleiding - Fabels en pittige feiten

“Het eindejaar is echt niet het moment om na te denken over mijn job!”


Misschien wel als je het samen met een loopbaancoach kan doen!


Als je in 2022 meer voldoening uit je job wil te halen, dan helpt het om dat voornemen om te zetten in kleine, concrete stappen zodat je ook echt weet hoe je dat kan doen.


Je kent het wel…. We starten allemaal het nieuwe jaar vol goede voornemens. Maar vaak schiet daar na enkele maanden niet veel meer van over. Onze voornemens wijken te veel af van onze gewoontes en dus nemen die weer over, ze lijken te uitdagend of halen ons net iets teveel uit onze comfortzone.

Zo voelt het althans aan… en dus onderneem je niets en blijf je ter plaatse trappelen. Ook wat je job betreft.

Met een loopbaancoach werk je samen aan een plan van aanpak. Je bepaalt met je coach waar je naar toe wilt en/of waar je tegen aanloopt. Je bespreekt samen wat de eerste stappen kunnen zijn in de richting van je ideaal.

Tijdens een loopbaantraject duik je dieper in wat er juist heel goed loopt, waar je meer van wil, en wat er nu precies teveel energie van je wegneemt.

Misschien wil je stilstaan bij vragen zoals :

· Hoe ga ik serener om met thuiswerken in 2022?

· Hoe kan ik een betere work/life balans vinden dan vorig jaar?

· Heb ik dit jaar mijn talenten volledig kunnen benutten in mijn job? Of voel ik eerder een burn-out dan wel een bore-out aankomen?

· Waar ligt mijn professionele groei? Kan ik nog groeien in mijn huidige job of heb ik daar een andere job voor nodig?

· Is mijn job in lijn met wie ik ben en wat ik belangrijk vind? En ken ik mijn waarden wel echt om te weten of ze in lijn zijn met mijn job?

· Door de COVID situatie lijkt ik wel al twee jaar ter plaatse te trappelen, maar wat moet ik anders doen? Is het nu wel de tijd om de stap te wagen?

Nadenken over je huidige en gewenste job is slechts een eerste stap in een loopbaantraject. Naast meer inzicht en zelfkennis, helpt je loopbaancoach je ook met het maakt concrete plannen om in 2022 meer voldoening uit je job te halen.

Dat kan, maar hoeft niet, te betekenen van job veranderen. Het kan ook gaan om het terugvinden van je motivatie in je huidige job. Misschien is het tijd om die sprong naar een andere uitdaging te wagen. Een uitdaging die je kan vinden in je huidige organisatie of bij een andere werkgever.

NU is het moment om na te denken over je loopbaan, om straks in het nieuwe jaar echt weer gemotiveerd aan de slag te gaan.

Bovendien kan je dankzij de VDAB en in samenwerking met PIT, het loopbaancentrum van Kessels & Smit, gebruik maken van loopbaancheques en betaal je slechts 40€ voor 4 uur coaching bij een erkende loopbaancoach. Of 80€ voor 7 uur coaching.

ELKE GROTE REIS BEGINT MET EEN EERSTE KLEINE STAP. (Mohatma Ghandi).

Zet deze stap dit jaar nog en contacteer mij.

61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page