top of page
Zoeken
  • joelleflow

Adem in Balans


Enjoy the little things, for one day you may look back and realize

they were the big things. 'R.Brault'


Op het eerste zicht leek het ons gewoon: een retreat organiseren, met wat yoga, ademen, lekker eten...

Het weekend bracht echter zoveel meer dan dat.

Het was krachtig om te zien hoe de deelnemers yoga les na yoga les meer ruimte vonden en ervaarden in hoofd en lichaam. Elk op zijn manier, rekening houdend met het unieke van ieders lichaam en beleving. De ene kwam helemaal tot rust tijdens de yin les, de andere voelde de vitaliteit en expansie in hart en hoofd tijdens de Sun hatha les. In elk geval ervaarde iedereen de voordelen en specifieke sensaties van zowel de restorative yoga, yin yoga, moon hatha en sun hatha lessen die georganiseerd werden. Een dankbare beleving!


Tijdens een yoga sessie is je adem je belangrijkste focus en gids. Het was daarom ook heel nuttig om onze ademcoach Ron aan het woord te laten over het belang van ademen, het middenrif, de nervus vagus en de psoas. Iedereen werd persoonlijk begeleid om nog bewuster op zoek te gaan naar zijn buikademhaling en de voordelen ervan. Het was dan ook wonderlijk om te zien wat de invloed van deze presentatie was op de daaropvolgende yoga sessies.


Als coach begeleid ik graag mensen in hun veerkracht; mentaal, fysiek en emotioneel. Met tranen in mijn ogen heb ik geluisterd naar de kwetsbaarheid in de verhalen en de beleving van ieders ervaringen. Ik werd vooral geraakt door de kracht die deze vrouwen uitstraalden door te vertragen, hun parasympathisch zenuwstelsel te activeren (rem pedaal) en door kleine stappen te zetten naar een positieve groei mindset. Ik vond het heel mooi om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier met de inzichten van de veerkracht presentatie aan de slag ging.Die houding van groei en bewustzijn kon je tijdens dit retreat weekend ook ervaren tijdens de yoga practice. Iedereen heeft een favoriete pose die je krachtig ervaart. En dat straal je uit na zo'n weekend!Mijn ervaring als wandelcoach gebruikte ik om alle deelnemers in beweging te brengen tijdens een wandelcoaching sessie. Door aan de slag te gaan met de vraag "wat brengt mij uit balans" kwam iedereen tot mooie inzichten. Nader stilstaan bij de gebeurtenis, de gedachte die hieruit ontstaat, het gevoel dat dit teweegbrengt, en wat je als gevolg dan doet, verhoogt je bewustzijn. Je komt tot inzicht welke stappen je WEL kan zetten om meer in balans te komen. Krachtige elementen uit de natuur helpen je deze inzichten te versterken en te verankeren.


Natuurlijk hoort lekker en gezond eten bij zo'n weekend. Voeding speelt immers een belangrijke rol bij het verhogen van je veerkracht. Geinspireerd door de intens smaakvolle recepten van Yotam Ottolenghi en Sergio Hermans werden kleurrijke maaltijden op tafel gepresenteerd. De super professionele en mooie, grote keuken van de Lodge zorgden mee voor deze kookbeleving.De rustgevende omgeving, gezonde lucht, mooie mensen en de fantastische locatie hebben het retreat tot een belevenis en ervaring gemaakt waar we trots over en vooral heel dankbaar mee zijn. We vonden het groots om dit met de deelnemers te mogen beleven. Dank je mooie vrouwen!


(Be)leven en kwalitatief genieten

Bewegen en vertragen

Elke dag, ieder woord, elke stilte, elke adem

Puur, krachtig, zuiver


Heb je interesse, contacteer mij dan alvast voor de volgende retreat (voorjaar 2023), want we beperken immers het aantal deelnemers tot 12.175 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page